Deep Blue Publications Group

Deep Blue Publications Group

Deep Blue Publications Group: Makt til å være en økonomi

Deep Blue Publications Group

Det har vært et år med jubileer: 50 år siden The Australian finansielle gjennomgang ble daglig, 30 år siden den flytende av dollar, 21 år siden rådet av australske regjeringene erstattet på spesielle premierer konferansen og 15 år siden starten av nasjonale kraftmarkedet.

I Fin anmeldelsen selv-gratulere jubileum opplag - angivelig, papiret førte til mikro-økonomisk reform egenhendig - en av mine gamle sjefer, Vic Carroll, gjorde et poeng de fleste av oss har glemt, hvis vi noen gang visste.

Før Paul Keating begynte åpning Australia til verden i 1980, måtte vi først bryte ned barrierene mellom seks statene å få ett nasjonalt marked. I teorien har vi hatt et felles marked siden føderasjon; i praksis starter ikke det før 1960.

Vi hadde egen børser og selv store selskaper tendens til å holde seg til sin egen stat. Coles og Woolworths begynner ikke å invadere hverandres hjem stater til sekstiårene. De store bankene var konsentrert i deres hjem stater inntil åtte flettet bli fire i 1980.

I mange år definert bryggere mye av Riverina som en del av Victoria og dermed out of bounds to Sydney-baserte tann og co Det tok Trade Practices Act av 1974 å gjøre avtaler på konkurranse-reduserende territorielle skjære-ups ulovlig.

En viktig rolle COAG har vært å få avtalen mellom statene å justere sine regulering av markeder og på andre måter gjøre grenseoverskridende handel. Fremgangen har vært svært tregt og på fredagens møte det ga opp å prøve å innføre en nasjonal yrkesmessig lisensiering ordningen.

Men det gjør COAGS initiativ for å etablere nasjonale kraftmarkedet (dekker alle stater bar WA) i 1998 mer bemerkelsesverdig. Før det hadde vi seks separate, statlige loddrett integrert monopoler.

Australsk energi markedet Kommisjonen har feiret nasjonale markedets 15th jubileum av igangkjøring KPMG konsulenter å forberede '' en studie i vellykket mikro-økonomisk reform''. Ideen var å registrere innsikt av sentrale spillere før de ble kjørte ut til gamlehjem.

Det tok åtte år med forberedelser før markedet begynte. Steg én var for hver stat å bryte monopol elektrisitet kommisjonen i separat eide kraftprodusenter og separat eies elektrisitet forhandlere, forlater det transmisjon og distribusjon nettverket ('' polakker og ledninger '') som irreducible naturlig monopol.

Generatorer kan være laget for å konkurrere med hverandre (og sannsynligvis privatisert) og forhandlerne gjort å konkurrere med hverandre (og privatisert) ved å gi dem lik tilgang til nettverket.

Den harde delen var å sette opp kontinuerlig trading engros auksjonen markedet som konkurrerende generatorer levere strøm til konkurrerende forhandlere. Når staten nettverkene hadde fysisk koblet til et enkelt rutenett, ble dette gjort mulig av '' fungibility'' av elektrisitet. Hvis en enhet av makt er identisk med andre, trenger jeg ikke å faktisk generere strøm jeg ender opp selge deg.

Det er hendig, men det gjør markedet, med alle dens derivatkontrakter, horrendously komplekse. Glatt operasjon er en bemerkelsesverdig hyllest til the economist er kunst: det er en ganske kunstige, geek-designet, regjeringen startet og regulert marked. T. Abbott og andre skeptikere Merk.

Undersøkelsen skal være en nyttig guide til potensielle reformatorer. Et tips er at denne radikal endring ble oppnådd gjennom mange små skritt. Hver stat definere sin egen markedet før de flettes inn etter mange prøve simuleringer.

Om den føderale regjeringen hadde ikke ansvar for strøm, det var sterkt forpliktet til mikro reform og, siden det ville ha nytte av høyere skatt samlinger, overført disse statene som incitament betalinger for reformer oppnådd.

Ingen forretningsfolk eller økonomer må fortelle at mange finner penger svært motiverende. Premiere mer enn de fleste. Men studien advarer '' det er risiko for at insentiv blir betaling maximisation i stedet for politikk optimalisering ''.

Likeledes, etablere en konkurranseutsatt industri struktur må overstyrer gjør ting for å maksimere inntektene fra privatisering. '' Incitament betalinger ikke er en erstatning for gjensidig forpliktelse til politiske resultater,'' fortalt vi.

Nøye planlegging, omfattende konsultasjon og gode prosesser er alle nødvendige, men studien understreker nøkkelrolle forpliktet ledere. På det politiske nivået ble reform presset av Bob Hawke og Nick Greiner, Paul Keating og Jeff Kennett, så av John Howard.

Men den som fortjener største bifall var leder av National Grid Management Council, John Landels, tidligere av Caltex. Hans styrke var han var takknemlighetsgjeld til ingen, holdt styret fokusert samtidig teknokrater komme videre med detaljene, og han hadde trekk med statsministre og premiere. Og jeg tviler han gjorde det for pengene.

Kan du lese også:

Deep Blue Publications Group Blogs

Comment Stream