mijn persoonlijke medialisering traject.

b1 Bewust zijn van de medialisering van de samenleving:

Ik denk dat ik hier op niveau 3 zit. Ik ben me heel bewust van hoeveel invloed media heeft op mensen. Ik denk dat ik goed kan zien wat voor invloed het heeft, en het ook kan benoemen.

b2 Begrijpen hoe media gemaakt worden

Ik ben erg geïnteresseerd in bepaalde

b3 Zien hoe media de werkelijkheid kleuren

ik vind het moeilijk om mij hier in een niveau te kiezen wat op mij slaat.

ik ben me erg  bewust van leugens in de media, dat is ook de reden waarom ik veel nieuws via Vice.com lees. Ik vind het leuker om het nieuws te lezen en daar zelf een mening over te vergen dan dat iemand dat al voor je doet. ik geloof niet in subjectief nieuws.

g1 Apparaten, software en toepassingen gebruiken

ik plaats mezelf in niveau 3. Ik heb bij alle bekende social media wel een account, en volg veel media via Facebook. Ik kijk ook regelmatig naar nieuwe apps en games. Ik ben ook best handig met computers, tablets en smartphones.

g2  Oriënteren binnen media-omgevingen

hierin plaats ik mij opnieuw in niveau 3. Ik ben wel handig met apparaten koppelen. En ken veel verschillende apparaten.

c1 Informatie vinden en verwerken

Ik plaats mezelf in niveau 3, ik ben een enorme fan van research en weet waar ik moet zoeken. Ik weet ook hoe ik met de informatie om moet gaan, waar het vandaan komt en of het geloofwaardig is of niet.

c2 Content creëren

Ik plaats mezelf in niveau 3. Ik kan foto's en video bewerken. Ik plaats niet veel op social media, in ieder geval geen persoonlijke dingen. Wel plaats ik opmerkelijk nieuws, of dingen die relevant zijn voor mijn familie en vrienden. Ik check alles wel regelmatig en volg veel media accounts.

c3 Participeren in sociale netwerken

Heeft een bewust vormgegeven profiel op een of meerdere sociale netwerksites. Deelt interessante en vermakelijke content, zowel in persoonlijke als professionele contexten. Reageert alert en constructief op posts van anderen, en houdt zo de community levendig en interessant. Kan nieuwe online relaties aangaan en bestaande relaties koesteren.

s1 Reflecteren op het eigen mediagebruik

Ik ga goed om met mijn media gebruik, en laat het niet ten kosten gaan van school of mijn sociale leven.

s2 Doelen realiseren met media

ik gebruik veel media bij het zoeken van een baan, en gebruik het veel om cv's te maken of een persoonlijk profiel te maken.Comment Stream